ERDON Helyi hírek

2010.07.25. 16:12

Divatszakos diákok diplomamunkái

<p>Nagyvárad - Péntek este a váradi Lotus Center nagykupolája alatt tartották a Nagyváradi Egyetem Vízuális Művészetek Kara divatszakos végzős hallgatóinak diplomamunkáit bemutató nagy sikerű divatbemutatót.</p>

A Nagyváradi Egyetem Vízuális Művészeti Kara az elmúlt években hagyományt teremtett abból, hogy július végén nagyszabású gálaműsor keretében mutatja be a divat szak végzős hallgatóinak diplomamunkáit. A korábbi esztendőktől eltérően, amikor a Sas-palota átjárója biztosított ennek helyszínt, az idén a Lotus Center bevásárló- és szabadidőközpont nagykupolája alatti rész teremtett megfelelő környezetet erre. 2010-ben hat egyetemista intett búcsút a felsőfokú állami tanintézetnek, akik saját költségükön készítették el igéretes- néha merész, máskor harcias, környezetvédő vagy kissé polgárpukkasztó- ruhakölteményeiket.
 
Hat kollekció
 
Popa Zsolt az Egoista, Elena Spac a Szomorú bohóc (Sad clown), Natalia Mihoc a Belső harc (La guerre interieur), Török Andrea a Loly-pop, Lidia Tripon a Virágparfüm, Suzana Buna pedig az Oregami elnevezésű kollekcióval jelentkezett. Az esemény főszervezője ezúttal is Amalia Judea tanársegéd volt, akinek Mihaela Tătulescu és Holló Barna egyetemi oktatók segítkeztek a lebonyolításban. Az alkotásokat az Amalia Judea Art & Fashion ügynökség csinos modelljei öltötték magukra, a diplomamunkákra irányítva a figyelmet.
 
Ciucur Losonczi Antonius 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!