ERDON Helyi hírek

2010.07.08. 10:30

Bevallás-ellenőrzés

<p>Nagyvárad - A Nagyváradi Polgármesteri Hivatal gazdasági igazgatósága befejezte a márciusban elkezdett ellenőrzéseit, melynek során azt vizsgálta, hogy valósak-e a nem termő földterületekre vonatkozó bevallások.</p>

116 értesítőt küldtek ki erre az ellenőrzésre vonatkozóan. A 116 közül 103 adózó jelent meg az intézmény székhelyén, hogy annak képviselővel látogassanak ki a helyszínre azért, hogy ellenőrizzék a terület besorolását. 13 esetben az adózók nem jelentek meg, az ő területeiket az önkormányzat hivatalból kivette a „nem termőterület” besorolásból.

Az ellenőrzések a következő eredménnyel zárültak: 41 esetben a területek megmaradtak a „nem termőterület” besorolásban, 58 esetben a teljes területet, 7 esetben pedig a területek egy részét vették ki e besorolásból, míg tíz esetben már eladott termőterületről volt szó, és így nem a megfelő besorolás szerint történt az adóztatás. A módosítások nyomán 12.269 lej többletkiadást szabtak meg. A továbbiakban az önkormányzat  a város belterületének A adózónájában elhelyzekedő, szántóföldként feltüntetetett földterületeket fogja ellenőrizni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!