ERDON Helyi hírek

2010.07.13. 13:40

Betekintés a bábkészítés rejtelmeibe

<p>Nagyvárad - A bábkészítés rejtelmeibe nyerhetnek betekintést a gyerekek a nagyváradi Gyermekvárosban, Szőke Kavinszki András hivatásos bábszínész által tartott ingyenes foglalkozások keretében.</p>

A nagyváradi Polgármesteri Hivatal, illetve az Ingatlankezelőség által fenntartott Gyermekvárosban a nyári vakáció ideje alatt számos tanfolyamot szerveznek a különböző korosztályú gyerekeknek. A többségében fizetős foglalkozások mellett kedd délelőtt egy ingyenes műhely indult Szőke Kavinszki András hivatásos bábszínész irányításával. Nem első alkalom, amikor a színészet és bábszínészet iránt érdeklődő gyerekek ilyen jellegű foglalkozáson vehetnek részt, időnként ugyanis 3 hónapos kurzusokat is szerveznek. A héten tartó ingyenes foglalkozás finanszírozását a Bábszínházat mindenkinek! elnevezésű pályázat útján biztosítják. Egy héten keresztül minden nap 11 és 13 óra között a Gyermekváros egyik első emeleti termében várják azokat a gyerekeket (egy foglalkozáson legtöbben 15-en vehetnek részt), akik betekintést szeretnének nyerni a bábkészítés rejtelmeibe. A foglalkozásokon a lurkók önállóan elkészíthetik bábjaikat, külön kiszínezhetik a báb fejét, megvarrhatják azok ruháikat. Minden nap más-más gyermekek jelentkezését várják.

Előadások

A legbátrabbak csütörtökön és pénteken bemutathatják önállóan készített, öt perces bábelőadásukat. Bátorságukat édességcsomagokkal és más meglepetésekkel jutalmazza majd Szőke Kavinszki András. A bábszínész érdeklődésünkre elmondta, hogy nagy igény van a hasonló foglalkozásokra, ezért szeretnének még hasonló pályázatokkal foglalkozni. A gyerekek többsége jobb esetben is csak a bábszínházak színpadán látott bábot, ezért a foglalkozás kiváló alkalom arra, hogy testközelből is megismerkedjenek a játékfigurákkal és azonosuljanak ezekkel. A keddi műhelyfoglalkozáson egyébként 16 (többségében magyar nemzetiségű) gyermek vett részt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!