ERDON Helyi hírek

2010.07.06. 16:55

Az áfával a vízdíj is emelkedik

<p>Szatmár megye - A hozzáadott értékadó emelkedésének mértékében az Apaserv Rt. által számított vízdíj is emelkedik Szatmár megyében, a vállalat szeretné elérni, hogy az idén már legyen további drágulás.</p>

Az áfa 5 százalékos emelkedésének mértékében növekszik a vízdíj is, amely egységes Szatmár megye minden olyan településén, ahol az Apaserv Rt. felel a szolgáltatásért, tájékoztatott Leitner János, a vízművek igazgatója. Arra a kérdésünkre, hogy terveznek-e az idén újabb áremelést, az igazgató elmondta, a csatorna-és vízhálózat bővítését és felújítását célzó projekt önköltségének fedezéséhez szükséges a vízdíj emelése, amelyet az uniós konzultáns javaslatára három év alatt fokozatosan hajtanak végre. Ez idő alatt a vízdíj összesen 22,5%-al, a csatornadíj pedig 19%-al fog emelkedni. A kidolgozott stratégia szerint októberben 7 százalékkal kellene emelkednie a vízdíjnak. Az igazgató elmondta, szeretnék elérni, hogy az idén ne legyen további drágulás, amennyiben ebbe az Eu-s finanszírozó beleegyezik. A pályázat keretében az uniós elvárásoknak megfelelően a megye városaiban 2013-ig fejezik be a csatorna-és vízhálózat bővítését. 2018 végéig pedig minden olyan településre ki kell terjesszék a hálózatot, ahol a lakosság száma meghaladja a 2000-et.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!