ERDON Helyi hírek

2010.07.13. 10:24

A tűzoltók barátai

<p>Szatmárnémetiben ünnepélyes megnyitóval vette kezdetét tegnap az Olimpia Stadionban a Tűzoltók barátai verseny országos szakasza.</p>

A Szatmárnémetiben megszervezésre kerülő versenyre tíz megyéből (Fehér, Argeş, Botoşani, Brăila, Ialomiţa, Szatmár, Szeben, Teleorman, Vaslui, Vâlcea) érkeztek diákok, akik összesen tizenöt (kilenc vegyes összetételű és hat lányokból álló) csapatra osztva mérik össze tudásukat. Az ünnepélyes megnyitón Cătălina Chendea, a tanügyminisztérium képviselőjeként köszöntötte a versenyzőket, akiknek azt tanácsolta, hogy a versenypályán kívül barátkozzanak és fordítsanak minél több időt arra, hogy együtt legyenek. Adrian Stef, a megyei tanács alelnöke örömének adott hangot, hogy megyénkben egyik iskolán kívüli tevékenység éri a másikat, mely azt bizonyítja, hogy a gyerekek nyitottak az újra. Ő is a barátságkötésre biztatta a gyerekeket, ugyanakkor a városlátogatást is figyelmükbe ajánlotta. A mostani verseny fontosságát abban látja Stef, hogy a felnövekvő generáció lehet a jövőben az, aki katasztrófahelyzetekben helyt tud állni. Kónya László főtanfelügyelő-helyettes is köszöntötte a versenyzőket, elmondva, hogy ez a verseny hozzájárul az egészséges versenyszellem kialakításához.

A hivatalos megnyitót követően elkezdődött a megmérettetés a 400 méteres staféta-futás versenyszámmal. Szatmár megyét két csapat képviseli, egyik a szatmárnémeti 7-es Számú Általános Iskola csapata, másik a Gyermekek Palotája által összeállított csapat. A verseny a mai napon is folytatódik. A győztesek július 17-23. között a szlovéniai Kocevjeben megrendezésre kerülő nemzetközi versenyen képviselhetik Romániát.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!