ERDON Helyi hírek

2010.07.11. 17:05

A megbocsátás útjáról hallhattak

<p>A szatmárnémeti Olimpia Stadionban július 9–én keresztyén koncertre gyűltek össze az érdeklődők, akik Szűcs Sándor baptista lelkipásztor magyarul, Luigi Miţoi lelkipásztor román nyelven hirdette az igét.</p>

Keresztyén koncertre gyűltek össze a különböző vallási felekezetek képviselői július 9–én a szatmárnémeti Olimpia Stadionban, ahol a Reménység (Speranţa) misszió tagjai léptek népes közönségük elé, zenés összeállításukkal dicsőítve az Urat. A magyar nyelvben is használatos idegen szó, a misszió magyar fordításban küldetést jelent. S amit a szervezők a csoport népszerűsítésekor fontosnak tartanak kihangsúlyozni, hogy az énekesek Isten által követőire bízott misszióparancsnak engedelmeskednek. Ez az utasítás minden Bibliát olvasó számára ismeretes: menjetek el tehát és tegyetek tanítványokká minden népeket (Máté 28, 18–20). A népek közül a hívásra a pünkösdi, jehova tanúi és baptista felekezetek tagjain kívül a történelmi egyházak képviselői közül is fontosnak érezték részt venni az eseményen.
Váltság fizetve
Egy új élet, ez volt a rendezvény címe, ahol Szűcs Sándor baptista lelkipásztor biztató szavait követően a jelenlévők Luigi Miţoi lelkipásztor igehirdetését hallgatták meg. A pásztor a megbocsátás útjáról prédikált, arról az útról, amelyet az Teremtő eltervezett; Jézus, a Krisztus kivitelezett, s a művet a gyakorlatban Isten népe a Szent Lélek segítségével napjainkban alkalmazza. Ennek az útnak a része Jézus Gecsemáné kertbeli imája, büntetőpere, elítélése, a Via Doloroza, a Golgota, és halála után mennybemenetele is.
Mi várható?
A globalizáció, az egységesülő világ – Európai Unió – egységes pénznem, a Bibliában leírt antikrisztusi időket vetíti előre. De természetesen sokan megkérdőjelezik a Szentírásban foglaltakat, s ezeknek az igehirdető csak annyit tud üzeni, hogy ha nincs halálon túli élet, nincs pokol, nincs mennyország, de akkor Jézus, a Krisztus erkölcsi tanításával, a belőle áradó isteni szeretettel jobbított e világon. A következő kérdés az, mi van akkor, ha a Szentírásban megfogalmazott próféciák betű szerint beteljesednek? Az erre adott választ fogalmazta meg a pénteki hívás, a dicsőítő énekek, az igehirdetés. Ezeknek mindenki címzetje volt, aki szeretné megismerni az Igazságot, s az evangelizáció célja hirdetni azt, hogy úgy szerette Isten e világot, hogy az ő egyszülött fiát adta, hogy aki hisz ő benne el ne vesszen, hanem örök élete legyen. Ezek ismeretében mindenki döntsön arról, hogy mit válaszol — zárta üzenetét az igehirdető.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!