ERDON Helyi hírek

2010.07.26. 15:47

A Bihari Községi Napok sikerét nem mosta el az eső

<p>Bihar megye - A tizedik Bihari Községi Napok második napján az időjárás már nem volt olyan kegyes a résztvevőkhöz, mint első nap. Az eső azonban nem riasztotta el a bihariakat, így estére már több százan buliztak Nagy Feró népszerű szerzeményére, a Nyolc óra munkára.</p>

A permetszerű eső miatt a délutáni órákban még kevesen voltak kinn a két napos rendezvény helyszínéül szolgáló Földvárban, ezért a hivatalos megnyitó is elmaradt. A helyi Gáspár András Általános Iskola diákjaiból álló tánccsoport lépett először színpadra, a közönség ekkor még főleg a fellépők szüleiből, ismerőseiből, valamint a tanintézet iskolaközösségéből állt. Az ügyes fiatalok szép népviseletet öltve először néptáncot, majd népdalokat mutattak be Lukács Éva tanárnő felkészítésével, majd sporttáncot és moderntáncot is táncoltak Ispán Andrea irányításával. A táncbemutató után egy hosszabb szünet következett, mivel a Francisc Hubic Zeneiskola produkciója elmaradt. Az Oláh Katalin által vezetett székelyhídi Tini Dance Center fellépésére már szép számban összegyűlt a közönség és az eső is alábbhagyott. A tehetséges táncosok látványos showműsorral fokozták a hangulatot, miközben a sörsátrak is benépesültek. Mindazok, akik nem riadtak meg az esőtől, a falunapokon elmaradhatatlan lacipecsenyések étel- és italfelhozatalából válogathattak, bár a meglehetősen hűvös nyári estén (a hőmérő higanyszála 17 C-fokot mutatott) a legtöbben a hideg sörök helyett melegebb – vagy melegítő hatású – italokra vágytak.

Nem szegte az eső a bihariak kedvét

A Tini Dance, valamint az ifjúsági csapat (B612) és a gyerekekből álló Kölyök Dance táncosai régóta nem léptek fel a bihari közönség előtt. Osztatlan sikert arattak hét új produkciójukkal, valamint a tőlük megszokott lendülettel előadott keringővel, rock and rollal, latin és modern táncokkal. A közönség tetszését leginkább a Karib tenger kalózaira és Michael Jackson Thriller című zeneszámára komponált koreográfia ragadta meg. A paptamási Mohácsi Brigittát visszatérő ismerősként fogadták a bihariak. A tehetséges előadó két táncosával együtt tovább fokozta a jó hangulatot, többször is visszatapsolták őket. Majd az idei Bihari Napok egyik leginkább várt koncertje következett. Óriási üdvrivalgás fogadta a színpadra lépő Nagy Ferót, a Beatrice frontemberét, aki először lépett fel a bihariak előtt. Először az Azok a boldog szép napok című szám csendült fel, az addigra már szép számban összegyűlt közönség örömére. A magyarországi előadó olyan klasszisokat adott elő, mint például a már említett Nyolc óra munka, a 20. Század című, vagy a Jaj, úgy élvezem én a strandot kezdetű dal. A jelenlévők elégedetlenkedésére csak az adott okot, hogy az egy órásra ígért koncert jóval rövidebbre sikeredett. Végezetül stílusváltás következett: a magyarországi DJ. Szatmári feat. Jucus lépett a színpadra. Őket is nagy szeretettel fogadták a bihariak. Éjfélkor látványos tűzijátékkal, majd pedig Dj. Szatmári fergeteges bulijával ért véget a tizedik alkalommal sorra kerülő Bihari Napok a Földvárban.

Mészáros Tímea

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!