ERDON Helyi hírek

2010.06.23. 18:29

Törvénybe ütköző döntés

<p>Szatmár megye - Bud-Tămăşan Gavrilă, a Szatmár Megyei Határrendészet parancsnok-helyettese tájékoztatta Radu Giurca prefektust arról a tényről, hogy június 22-én 8 órától kezdődően megszűnt az országba behajtó gépjárművek szkennelése a halmi vámnál.</p>

Bud elmondta, hogy májusban a belügyminisztérium rendelte el, hogy minden haszongépjárművet, mely az országba érkezik egy speciális berendezéssel vizsgáljanak át a csempészés megfékezése érdekében. A halmi határátkelőnél történő modernizációs munkálatok miatt a szükséges berendezést csak a Szatmár megyei vámügyi igazgatóság halmi kirendeltsége épületének udvarán tudták elhelyezni, így május óta ott üzemelt, ám egy sofőr véletlenül nekihajtott a kapunak, így az ottani parancsnok megtiltotta, hogy a továbbiakban ott végezzék ezt a vizsgálatot. Radu Giurcanak nem tetszett ez a bejelentés, mivel a törvényt mindenki egyformán kell értelmezze, ez alól a vámügyi igazgatóság sem jelent kivételt. A prefektus azt ígérte, hogy megoldást találnak a kialakult problémára, hisz ő azt kérte, hogy nemcsak az országba érkező gépjárműveket, hanem a távozó autókat is át kell világítani. A prefektus azt ígérte, hogy kérdőre fogja vonni Ioan Sabout, a Szatmár megyei vámügyi igazgatóság vezetőjét is, mert ő felel beosztottjai cselekedeteiért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!