ERDON Helyi hírek

2010.06.15. 07:47

Nem ért egyet a megszorító intézkedésekkel

<p>Marosvásárhely - Az RMDSZ marosvásárhelyi szervezete nem ért egyet a megszorító intézkedésekkel, ami a nyugdíjak, kis fizetések, gyerekpótlékok és a fogyatékosoknak járó jutalékok megcsonkítását illeti – áll abban a felhívásban, amelyet tíz városi körzeti képviselője ír alá.</p>

A városi szervezet felkéri a parlamenti képviselőket az eddig tanúsított álláspontjuk felülvizsgálatára és a bizalmatlansági indítvány megszavazására. Pénteken egyébként a szakszervezetek az RMDSZ székház előtt tüntettek. Kelemen Atilla megyei elnök átvette a petíciót és kijelentette, hétfôn ül össze az RMDSZ vezetése, hogy megtárgyalja, milyen stratégiát választ a keddi szavazásra.

Elismerte: több levelet és beadványt kapott az emberektôl, ismerteti a központi vezetéssel mind a választók, mind a szakszervezetek álláspontját, de nem tudja megígérni, hogy az RMDSZ megszavazza a bizalmatlansági indítványt. Ugyanakkor azt mondta, átérzi a nyugdíjasok helyzetét, hiszen nemsokára maga is nyugdíjba vonul.

(www.radiomures.ro)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!