ERDON Helyi hírek

2010.06.22. 07:49

Naponta egy öngyilkossági kísérlet

<p>Sepsiszentgyörgyön, de megyeszerte is egyre gyakrabban hallani a mentőautók szirénáját. Az okokról Tiberiu Ioan Poştoacă orvostól, a megyei mentőállomás igazgatójától érdeklődtünk, aki megdöbbentő adatokat közölt.</p>

Az utóbbi időben egyre többször riasztják a mentősöket, megyeszerte naponta száznál több esetben kérik a segítségüket – tudtuk meg. A legtöbb esetben szív-, illetve érrendszeri gondok miatt hívják ki őket, ám ami a legelkeserítőbb: Háromszéken szó szerint mindennapossá vált az öngyilkossági kísérlet.

– Az utóbbi hónapban naponta riasztottak öngyilkossági kísérlethez – nyilatkozta a mentőállomás igazgatója, aki a gazdasági nehézségeket okolja az esetek gyakorisága miatt, és úgy véli, a helyzet súlyosbodni fog. Az öngyilkosságot megkísérlők többnyire városlakók, minden korosztályt képviselnek.

A leggyakrabban gyógyszer- túladagolással, akasztással, illetve az erek felvágásával próbálnak meg véget vetni életüknek. Az esetek túlnyomó részében sikerül megmenteni az öngyilkosjelölteket, három esetben azonban túl későn érkeztek a helyszínre a mentősök, előfordult az is, hogy a kórházban haltak meg az öngyilkosságot megkísérlők.

(www.hirmondo.ro)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!