ERDON Helyi hírek

2010.06.15. 18:25

Munkahelyteremtő tanácskozás

<p>Szatmárnémeti - A humánerőforrás fejlesztési operatív programok pályázat általi finanszírozási lehetőségéről tartott tájékoztatót tegnap az Északnyugati Regionális Foglalkoztatási Paktum Állandó Technikai Titkársága.</p>

Az állandó titkárság, a Szatmár Megyei Tanács és a prefektusi hivatal közös szervezésében a „Cselekdj! Mi befektetünk a nyugat-erdélyi emberekbe! mottóval megtartott előadáson Lorin Ghiman, kommunikációs és PR szakértő, illetve Cristian Mariţa, a prefektusi hivatal menedzsere tolmácsolta a program előnyeit, de azt is elmondták, hogy június 17-én Avasfelsőfaluban, míg június 23-án Nagykárolyban tartanak tákékoztató előadást. A szervezők elmondták, hogy a Humánerőforrás Operatív Program növelni kívánja a foglalkoztatási szintet, a megfelelő képzettség révén javítani a munkaerő versenyképességét, és biztosítani a társadalom összetartozás-érzését. Általános cél: a humán tőke fejlesztése és a munkaerő piaci versenyképességének növelése, az egész életen át tartó tanuláshoz való hozzáférés esélyegyenlőségének biztosítása, egy modern, rugalmas és integrált munkaerőpiac létrehozása által. Júliusban indul az 5.2-es prioritási tengely mentén leadható pályázás, mely intézkedéseket javasol arra, hogy ösztönözzék a vidéken élő munkanélküli emberek munkavállalását, illetve munkalehetőségek kialakítását számukra. Az 5.1-es prioritás tengely mentén augusztustól lehet pályázatokat leadni, elsősorban a városokon élő, hátrányos helyzetbe került személyek munkahelyteremtésére. A mi térségünkben sok a megoldandó probléma, elsősorban a hátrányos szociális helyzetben élő személyek munkavállalását illetően, melynek megoldásához a titkárság hathatós segítséget igyekszik nyújtani. Bővebb információkat a programokról és az elérhetőségekről a www.stp-nv.ro weboldalon kaphatnak az érdeklődők.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!