ERDON Helyi hírek

2010.06.23. 18:31

Megnehezíti a felmérést is

<p>Szatmár megye - A prefektusi kollégium június 23-án megtartott gyűlésén a Szatmár Megyei Statisztikai Hivatal vezetője, Ghiriti Sorin tájékoztatta a megjelenteket a Romániában 2010. december 2. és 2011. január 31. között esedékes általános mezőgazdasági felmérésről, melynek célja a hazai mezőgazdaság helyzetének a felmérése.</p>

Az igazgató elmondta, megközelítőleg 450 személyre lesz szükség Szatmár megyében a felmérés teljes ideje alatt, ugyanakkor a Ráksán kialalkult speciális problémáról is beszámolt. A probléma oka az, hogy nem tudják létrehozni az állandó bizottságot Ráksán, mivel még nem működik az ottani polgármesteri hivatal. Egy másik probléma is felmerült Ráksa és Avasújváros különválását követően: nem tudják a mezőgazdasági területeket behatárolni, mivel a községhatárok még mindig nem tisztázódtak, mondta Ghiriti. Az általános mezőgazdasági felmérés eredményeit 2011 júniusában teszik közzé. 2011-ben népszámlálás is lesz, október 12. és 21. között lesz megszervezve, ám az alkalmazási útmutatók még nem érkeztek meg a statisztikai hivatalhoz, zárta mondanivalóját Ghiriti.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!