ERDON Helyi hírek

2010.06.17. 16:33

Megölte és felgyújtotta anyját

<p>A gyilkosság helyszínén Pop Gabriela Adriana, az ügyészség sajtószóvivője elmondta, a nyomozás folytatódik, a halál pontos okának megállapítása végett a holttestet felboncolják.</p>

Június 17-én 7 óra körül a szatmárnámeti Caritas utca egyik ingatlanából felszálló füstre lettek figyelmesek a szomszédok. Mivel a házban a 68 éves K. Klára egyedül élt, az egyik szomszéd telefonon hívta egyik közeli hozzátartozóját, aki a hátsó ajtón tudott csak a ház udvarára behatolni. Az udvarra bejutva a disznóólban levő tüzet oltani kezdte, ekkor talált rá az égő lomok alatt az áldozat megégett holttestére. A férfi eloltotta a tüzet és ő értesítette a rendőrséget is, ez derül ki a szomszédok elmondásából. Az áldozat közvetlen szomszédja elmondta, hogy K. Klára özvegy volt, négy gyerek (két fiú és két lány) édesanyja, akik közül kettő Kanadában, kettő pedig Romániában élt. Az áldozat több mint tizenegy éve Kanadában élt kisebbik fiával élt, és ott idős-, illetve gyermekgondozásból élt, így segítve egyetemista fiát. Szabadidejében a szintén Kanadában élő lánya két gyermekére vigyázott. Körülbelül három hónapja jött haza, hogy felújítsa a házat, és két hét múlva tért volna vissza Kanadába. Szatmárnémetiben egyik lánya élt, idősebb fia, Árpád pedig Magyarországon vállalt alkalmi munkát. A szomszédok azt állítják, hogy a 42 éves Árpád agresszív ember volt, aki két-három hete itthon tartózkodott és állandó viták alakultak ki közte és édesanyja között. A férfi többször kérte azt anyjától, hogy adja el a házat és az abból származó pénzt is adja neki. Árpi - ahogy a szomszédok szólítják - viselkedése azt követően változott meg, hogy törpe növését Magyarországon hormonkezeléssel „gyógyították meg. A szomszédok eszes gyerekként ismerték, azt mesélték, hogy Bukarestben szerzett elektromérnöki diplomát, ezért sem értik hogyan változhatott ennyire meg, kényszeres viselkedései miatt többen tartózkodtak tőle. A környékbeliek úgy gondolják, hogy anya és fia között június 17-én végzetes vita alakult ki, mely következtében elborult a fiú elméje, megölte anyját, majd egy szőnyegbe göngyölve a disznóólba vitte az élettelen testet, ahol meggyújtotta azt, és elmenekült. A történet érdekessége, hogy a fiú apja szintén a disznóólban akasztotta fel magát. Árpádról a gyilkosság óta nem tudni semmit, így ő vált az első számú gyanúsítottá. Az áldozat lánya is a helyszínre érkezett még a reggeli órákban, ám ő abban reménykedett, hogy anyjának sikerült külföldre menekülnie. Amikor megtudta, hogy mi történt, sokkot kapott, így orvosi ellátásra volt szüksége, ám nem nyilatkozott a sajtó képviselőinek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!