ERDON Helyi hírek

2010.06.17. 13:38

Ma volt a felvételi teológia szakra

<p>Nagyvárad - Ma délelőtt került sor a nagyváradi Szent László Római Katolikus Teológia Líceum teológia-idegen nyelv profilú kilencedik osztályába beiratkozott diákok valláspróbájára.</p>

A meghirdetett harminc helyre összesen húsz diák jelentkezett nem csak Nagyváradról, hanem vidékről - többek között Érmihályfalváról, Érkeserűről, Biharról, Bélfenyérről - is. Elsőként egy szóbelin vettek részt, melyen mindenki átmenő osztályzatot kapott, majd egy írásbeli vizsga következett. A tételek nem voltak nehezek, a jelentkezőknek kvízkérdésekre kellett válaszoljanak, illetve egy fogalmazást is kellet írni "A Fiúisten érettünk emberré lett" címmel, tudtuk meg Benedek Ramóna hittan tanártól. Az eredményeket holnap tudhatják meg a felvételizők. Az esetleges fellebbezések elbírálása után a végleges eredményeket 20-án függesztik ki. A tanintézet matematika-informatika szakos osztálya esetén szintén harminc helyet hirdettek, erre azonban számítógépes elosztás útján lehet bekerülni. Azok számára, akik lemaradtak a mostani vizsgáról július 7-én újra megszervezik a hittanvizsgát. Beiratkozni július 5 és 9 között lehet majd a megmaradt helyekre. A kilencedik osztályba bejutott diákok igényelhetnek kollégiumi szállást is a Caritas Catolica bentlakásában.

Mészáros Tímea

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!