ERDON Helyi hírek

2010.06.23. 18:14

Le vagyunk maradva a szelektív hulladékgyűjtés terén

<p>Szatmár megye - A prefektusi kollégium tegnapi gyűlésén Békéssy Erzsébet, a Szatmár Megyei Környezetvédelmi Ügynökség igazgatója mutatta be az általa vezetett intézményt, a fellelhető problémákra kiemelt figyelmet fordítva.</p>

Elhangzott, hogy Szatmár megye a szelektív hulladékgyűjtés terén nagyon rosszul áll. Szelektív hulladékgyűjtésről csak a vidéki településeken beszélhetünk, Szatmárnémeti nagyon le van maradva ezen a téren, bár a lakosságnak lenne igénye rá. Az igazgatónő elmondta, hogy július 16-án be kell zárni a két, még működő szeméttelepet is a megyében. Július 17-től a megyében összegyűlt hulladékot a Szamosdobon megépülő regionális szeméttelepre kellene szállítani, ám amíg az első modul elkészül, egy ideglenes platformot építenek, ahová átmenetileg lehet a szemetet összegyűjteni. Radu Giurca prefektus rákérdezett az elektronikus hulladékgyűjtési projektre, így kiderült, hogy minden negyedév utolsó szombatján kerül sor a gyűjtési akcióra. Fanatean Vasile, a Környezetvédelmi Őrség igazgatója is beszámolót tartott az őrség tevékenységéről, melyből kiderült, hogy munkájuk 80 százalékát az ellenőrzési akciók teszik ki. 2010-ben 171 szabálysértést észleltek, melyek közül 87 esetben osztottak ki 719,5 ezer lej pénzbírságot, elsősorban a hulladékgyűjtéssel foglalkozó cégek körében.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!