ERDON Helyi hírek

2010.06.14. 09:01

Áldás az éneklőkre

<p>Háromszék legnagyobb városában, a sepsiszentgyörgyi Krisztus Király templomban zárul a Debreceni Kodály Kórus erdélyi koncertturnéja szombat este héttől.</p>

Tiszta hangokból és tiszta lelkű emberekből nem volt hiány a székelyudvarhelyi Szent Miklós templomban a Debreceni Kodály Kórus péntek esti koncertjén. Magyar és székely lelkek ötszáz kilométert "legyőzve" fonódtak össze, hogy István királyt "hívván" együtt csorduljon ki könnyük. Megható volt az a szeretet, mely a közönségtől a kórusra és vissza áradt, belsőséges hangulatot teremtve ezzel. A híres Tamási Áron Líceum árnyékában álló templomban nemcsak a szép számú hallgatóság kapott feledhetetlen ajándékot. Állva tapsolták a debreceni kórust és vezetőkarnagyát, Pad Zoltánt, ki tisztelete jeléül a közönségtől kapott virágot a szűzanya oltárára helyezte.
- Azok vannak Istenhez legközelebb, akik énekelnek - kezdte rögtönzött beszédét Kovács Péter, a plébánia segédlelkésze, a kórustagoknak munkájukhoz és életükhöz eképpen kívánva sok szerencsét: "kérem az Urat, segítse Önöket, hogy életük egy szép zenei mű legyen Isten előtt".

 "Végállomás következik"

 Marosvásárhely, Kolozsvár és Székelyudvarhely után szombat (ma) este elérkezett a Debreceni Kodály Kórus erdélyi koncertturnéjának utolsó állomása.
A magyarországi együttes 19 órától a sepsiszentgyörgyi Krisztus Kriály templomban várja az érdeklődőket az alábbi művekkel:
- Karai József: De profundis
- Henry Purcell-Sven-David Sandström: Hear my prayer
- Kodály Zoltán: Szép könyörgés
Székely keserves
150. genfi zsoltár
Ének Szent István királyhoz
- Orbán György: Veni creator
- Felix Mendelssohn-Bartholdy: Denn er hat seinen Engel
Jauchzet den Herrn alle Welt
Sven-David Sandström: Lobet den Herrn

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!