ERDON Helyi hírek

2010.06.10. 18:05

Jövő hétvégén helyezik üzembe

<p>A tasnádi, az ákosi, illetve a margittai üdülőtelepeken gyógyfürdő létesítését célzó PHARE-projekt keretén belül újítják fel a tasnádi termál strandot.</p>

A modernizálási munkálatok az esős idő miatt csúsztak, azonban Véron András polgármester elmondása szerint az utóbbi napokban nagy sebességgel dolgoznak a munkások. Ennek eredményeként a nagy medence csempézése már be is fejeződött. A napokban a medencét körülvevő járdát cserélik ki, majd a zuhanyzókat is üzembe helyezik, így jövő szombaton már használható állapotban lesz a létesítmény. A másik három részre osztott medence felújítása is folyamatban van, viszont azt csak a jövő hónapban helyezhetik üzembe. Mindkét medence gyógyhatású meleg vízzel lesz feltöltve.
Jelenleg csupán egy medence működőképes a tasnádi üdülőtelepen. A télen meleg vízzel, májustól viszont hideg vízzel funkcionáló kismedence, méretére való tekintettel nem is vonz annyi turistát, amennyi az utóbbi évek ezen időpontját látogatott a termálfürdőre, így csupán a nagy medencék üzembe helyezése lendítheti fel a forgalmat idén a strandon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!