ERDON Helyi hírek

2010.06.01. 14:27

Gyermeknapi barátság fesztivál

<p>Nagyvárad - A június 1-jei Gyermeknap alkalmából kedden A barátság fesztiválja címmel rendeztek kiállítást és előadást az Árkádia Bábszínházban. Az esemény egy hosszabb távú projekt részét képezte.</p>

A Nemzetközi Gyermeknap alkalmából a nagyváradi George Coşbuc Általános Iskola június 1-jén A barátság fesztiválja címmel kiállítást és előadást rendezett az Árkádia Bábszínházban, állami intézetekben nevelkedő gyermekeknek a részvételével. Viorica Porumb programkoordonátor honlapunknak elmondta: az esemény egy két hónappal ezelőtt elindított projekt részét képezi, melynek célja a Bihar Megyei Gyermek- és Társadalomvédelmi Főigazgatóság által működtett otthonokban (a Szivárvány, a Fennséges madár, a Szerencsés csillagzat, a Szentháromság, valamint a Magányos jegenyék központban) élők számára egy játszótér kialakítása. A múlt héten a tanintézet kézilabda és focicsapatai megmérkőztek az árvagyerekekkel, a napokban pedig a román és magyar tagozatos step by step osztályosok dekoratív tárgyakat készítettek, melyeket június 1-jén kiállítottak az említett helyszínen. Ezeket meg lehetett vásárolni, s az így befolyt pénzösszeggel is a nemes ügyet támogatták.

Előadás is volt

Ezzel párhuzamosan a színpadon gyermek léptek fel, többek közt énekszámok és szavalatok hangzottak el, Georgia Serte tanárnőnek az irányításával.

"Jónak itélem meg a két intézmény viszonyát, az együttműködés nem precedens nélküli. Fontos, hogy együtt vannak a román és a magyar tagozatos, illetve az állami otthonokban nevelkedő gyerekek, mert barátságok szövődhetnek köztük", nyilatkozta Soós Sándor, a George Coşbuc Általános Iskola igazgatója.

Ciucur Losonczi Antonius

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!