ERDON Helyi hírek

2010.06.08. 13:11

Gyereknap Biharvajdán

<p>Bihar megye - Biharvajdán az elmúlt hét végén rendeztek gyereknapot, a helyi RMDSZ és Polgármesteri Hivatal szervezésében. Az egész napos program szombaton délelőtt kezdődött, nemcsak a gyerekeknek, de a többi korosztálynak is.</p>

Hat csapat nevezett be a bográcsosfőző versenyre, melynek első díját a Nőcsábászok csapata nyerte, második az Orkok, harmadik pedig a Fecsegő Tipegők csapata lett. A gyerekeknek kézműves foglalkozásokat és vetélkedőket szerveztek, valamint a Lilliput Társulat Paprikajancsi című darabját nézhették meg. Ezt követően bohóc szórakoztatta a gyerekeket, legvégül csokival ajándékozva meg őket. Minden gyerek emléklapot, és egy kis ajándékot kapott a szervezőktől.

Aranylakodalmasok köszöntése

Motorosverseny nagyobb és kisebb motorok számára volt, ők hordóguritásban és csigafutamban bizonyíthattak. A hivatalos megnyitó a délutáni órákban volt, ahol Kelemen Zoltán polgármester és Kiss Sándor Elek, az RMDSZ ügyvezető alelnöke köszöntötte a jelenlévőket. Immár hagyománynak számít az aranylakodalmas párok köszöntése. Idén két pár volt, akik ötven éve élnek egymás mellett: Szörős Sándor és felesége Etelka, Szörős Gyula és felesége Irma. Elsőként a polgármester, majd Kondor Endre református lelkipásztor szólt az ünnepeltekhez, akiket néhány ismert énekszámmal köszöntött Sebestyén Sárközi Anikó és Újlaki Tamás, közreműködött a Desszert zenekar.

Bál hajnalig

Az udvaron még folytatódtak különböző versenyek: erőverseny, sörivás szivószállal, sörevés és szkander. A bál kezdette előtt fellépett a biharfélegyházai Hollyday Dance tánccsoport, valamint a székelyhidi B612 három táncospárja, akik keringővel, szambával nagy sikert arattak. A hajnalig tartó bálban a szórakozni vágyóknak a talpalávalót a Desszert zenekar biztosította.

Deák Renáta

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!