ERDON Helyi hírek

2010.06.25. 12:12

Emlékezetes koncert a Podzban

<p>Csütörtök délután rendhagyó koncertre került sor a nagyváradi Podz Cafeban. A középkori zenét játszó Ad Hoc együttes meghívására több mint félszázan gyűltek össze a Zöldfa utcai, nem túl tágas helyiségben azzal a céllal, hogy támogassák egyik barátjukat, Cotha Róbertet, akinek egészségügyi gondjai akadtak.</p>

Az együttes négy fiatal tagja az ingyenes koncerten pénzadományokat gyűjtött bajba jutott barátjuknak. A koncert során a középkort idéző, emlékezetes művek csendültek fel a két hegedű szólista játékában, dob és gitár kísérettel. Az együttes frontembere, Sergiu Boldor köszöntötte a koncerten megjelent, többségében ismerősöket, barátokat. Felhívta a figyelmet arra, hogy a szigeti születésű, bölcsészhallgató barátjuk segítségre szorul, mindenki támogassa lelkiismerete szerint. Róbert irodalommal is foglalkozik, tagja volt a Nagyváradi Magyar Diákszövetség író-olvasó körének is. Verseit a kör vezetője, Janó István olvasta fel magyar nyelven, rendkívül impresszív módon. A versek román fordítását is megkapták a résztvevők nyomtatott formában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!