ERDON Helyi hírek

2010.06.16. 16:50

Elkezdték a munkát a nagykárolyi középiskola épületénél

<p>Nagykároly - A napokban megkezdődtek a nagykárolyi Elméleti Líceum épületének korszerűsítési és bővítési munkálatai, nyilatkozta Kovács Jenő polgármester.</p>

Az elöljáró arról is beszámolt, hogy a munkálatokkal a szakembereknek ezév szeptemberéig végezniük kell majd. Korábban több alkalommal is beszámoltunk az „Elméletit érintő munkálatokról, melyek eredményeképpen szinte teljes egészében megújul az intézmény valamilyen szinten. A nyílászárók cseréjén kívül, a tetőszerkezetet cserélik ki, valamint napkollektorokat is felszerelnek majd. Zsidó Sándor, az iskola igazgatója korábban arról nyilatkozott lapunknak, hogy idővel sportosztályok beindítását tervezi.

Az igazgató arra a kérdésre, hogy most, amikor mindenütt osztályok, sőt iskolák szűnnek meg, nem–e érzi indokolatlannak az iskolaépület bővítését, azt felelte, hogy valóban nagy a harc a diákokért, de szerencsére őket veszély még nem fenyegeti, hiszen a meghirdetett osztályokat mindig indítják, a megadott létszámmal. A napokban megkezdett épületbővítési munkálatokat egy konzorcium végzi, melyet a nagykárolyi Nord Constructii és a szatmárnémeti Universal Construct alkot. A bővítés összértéke kb. 4,5 millió lej, mely összeget pályázat révén fedezik, a Regionális Operatív Programon keresztül.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!