ERDON Helyi hírek

2010.06.10. 13:16

Elballagtak az első nyolcadikosok

<p>Nagyvárad - A nagyváradi bazilikában tartotta tanévzáró ünnepségét tegnap délelőtt a Szent Lálszó iskola nyolcadik osztálya.</p>

A tanévzáró alkalmából tartott ünnepi szentmisén Fodor József vikárius hirdetett igét. A Hegyi beszédből vett igéből bontotta ki a fiataloknak szóló üzenetét, elmondva, hogy az elmúlt nyolc évben a mindenható Isten volt a gyerekekkel. „Itt voltatok egyfajta oltalmazó védőburokban, hogy szép legyen a gyermekkorotok” - fogalmazott a vikárius, hozzátéve, hogy elérkezett a búcsúzás ideje. „Köszönjétek meg a szülőknek és a tanároknak azt a szeretetet és nevelést, amit kaptatok tőlük. Legyetek lelkiismeretesek. Imádkozzatok mindenkiért, és azért, hogy az iskola továbbra is kiváló szinvobalon működjön, mert Isten is azt akarja, hogy kiválóak legyünk.” Végezetül az egykori premontrei iskola diákjainak példáját állította a végzősök elé, mondván, hogy 1948 óta nem működik premontrei iskola Váradon, de az egykori diákok sok év után is ápolják egykori iskolájuk emlékét és szellemét.
 
Kapcsolatteremtők
 
A mise után a tanévzárók megszokott menetrendje szerint folytatódott az ünnepség, melynek első eleme a jelképek átadása volt. Zalder Éva iskolaigazgató esekette meg az iskolát és a római katolikus egyházat megjelenítő zászlókat, valamint az iskolában megszerezhető tudást jelképező kulcsot átadó és átvevő nyolcadikos, illetve hetedikes diákokat arra, hogy híven megtartják és megőrzik az iskolában magukba szívott tudást és keresztény szellemiséget. Az igazgatónő rövid ünnepi beszédében hangsúlyozta, hogy ez az évfolyam azért egyedi, mert ez az első olyan osztály, mely elsőtől kezdve végig a Szent Lászlóban járta ki az elemi és az általános iskolát. „A ti osztályotok teremtett kapcsolatot az elemi iskola és a gimnázium között” - fogalmazott az igazgatónő. Majd Saint-Exupery világhírű regényéből, A kis hercegből idézve azt üzente a diákoknak: Jól csak a szívével lát az ember. Ami igazán fontos, az a szemnek láthatatlan. A hangulatos, nemes ünnepség az oklevelek kiosztásával és a nyolcadikosok rövid műsorával zárult.
 
Pap István

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!