ERDON Helyi hírek

2010.06.09. 14:32

Berlin és Isztambul után a „Dobtúra” ismét Nagyváradon

<p>Szombaton, 2010.06.12-én 20 órai kezdettel a Moszkva kávézóban (a Filharmóniával szemben, volt Tempo Klub) kerül sor Cserey Csaba európaszerte ismert jazzdobos ütőshangszer koncertjére. Cserey Csaba egészen különleges játékát pár hónappal ezelőtt már hallhatta a nagyváradi közönség, amikor Harry Tavitian-al együtt adtak elő emlékezetes koncertet.</p>

A mindenki által „Csabcsi”-nak ismert művész, a „Dobtúrához”  hasonló egyéni műsorokat ad elő, ám számos zenekarban játszott már Johnny Răducanu, Mihai Iordache, Wolfgang Puschnig, Anatoly Vapirov, Kornel Horváth, György Martonosi, Emil Soumach, István Vakarcs oldalán és olyan együttesekben, mint a Cortez vagy a Harry Tavitian vezette Orient Express. Az elmúlt hét évben Tavitiannal dolgozik együtt és nagy sikerrel koncerteztek itthon és külföldön egyaránt: Brassó, Szeben, Konstanca, Nagyvárad, Budapest, Brüsszel, Berlin és Isztambulban. Harry Tavitian: „Cserey Csaba nagyon kedves barátom. Sok huncutság, pikantéria és rengeteg humor jellemzi játékát.”

Cserey Csaba(1958, Gyergyó) egyike a legkreatívabb és legsokoldalúbb jazzdobosoknak. Autodidakta módon sajátította el a zene mesterségét a 70 évek progresszív rockzene stílusain keresztül. Csabcsi számára a ritmus és a dobok mindennek az alapját képezik. Az élet részei, a történelem részei. Először kommunikálásra használták, majd csak később vált hangszeré. A világ elképzelhetetlen ritmusok nélkül a szív dobbanásától a mindennapi élet lüktetéséig. A szervezők minden érdeklődőt szeretettel várnak. Belépő jegy: 10 lej értékű tombola, ami a helyszínen kisorsolásra kerülő  zenei CD értéke.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!