ERDON Helyi hírek

2010.06.11. 06:54

Befejeződött az akkreditációs folyamat a BBTE-n

<p>Kolozsvár - Befejeződött a BBTE magyar tagozatán működő alapszakok és mesterszakok önálló akkreditációs folyamata. Magyari Tivadar, a BBTE magyar tagozatának vezetője a június 10-i sajtótájékoztatóján számolt be a BBTE magyar tagozata oktatásszervezési önállósodásának fejleményeiről.</p>

„2008 tavaszán már jeleztük ezt a folyamatot, de nem akartam elkiabálni, és hangsúlyozni csak akkor akartam, amikor valóban meg is valósult. Nos, ennek most jött el az ideje.” – tette hozzá. Magyari elmondta, hogy két év után a magyar tannyelvű szakok a román vonaltól függetlenül részesültek jóváhagyásban.

A magyar szakok önálló akkreditációja azt is jelenti, hogy ezek külön törvényes biztonságot kapnak: felkerültek a kormányrendelet formájában összeállított szakjegyzékbe – azaz jogszabály statuálja őket. Aminek különösen nagy jelentősége van, az az, hogy így akkreditált magyar tannyelvű szakok tanrendje eltérhet pl. ugyanazon szak román változatától. Ez a BBTEmagyar tagozatának nagyobb mértékű oktatásszervezési önállóságát jelenti. Összesen  71 alapszak és 32 mesterszak részesült önálló akkreditálásban.

(www.paprikaradio.ro)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!