ERDON Helyi hírek

2010.06.29. 16:10

Angolul tanulnak a gyerekek

<p>Nagyvárad - Kedden kezdődött meg az a háromhetes angol nyelvtanfolyam melyet a hetedik éve szervez a nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat nagyváradi fiókja, a MIDESZ, és a Learning&Enterprises Alapítvány.</p>

A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat váradi szervezete és a MIDESZ hetedik éve működik együtt az amerikai Learning&Enterprises Alapítvánnyal, így már hetedik éve szerveznek a nyári vakációban angol nyelvtanfolyamot gyerekeknek. Az alapítvány keretében önkéntes egyetemi hallgatók tevékenykednek, akik háromhetes tanfolyamokon világszerte angol nyelvre tanítják a gyerekeket. Nagyváradon a hétfői eligazítás után kedden kezdődött meg az idei első ilyen tanfolyam a Sas palotában. A Washingtonból érkezett fiatal egyetemista igyekezett a gyerekeket arra motiválni, hogy kapcsolódjanak be az interaktív játékba, melynek keretében játszva sajátíthatják el az angol szavakat. Ottjártunkkor éppen két csapatot alkotva azon versenyeztek a gyerekek, hogy ki ismeri jobban a számok angol megnevezéseit.

Hatvan gyermek

A három héten át tartó programok reggel 9-kor kezdődnek és a kisebbekkel egy órát, míg a nagyobbakkal akár két órát is tartanak. A mintegy hatvan gyermek összesen négy csoportot alkot, külön foglalkozások vannak a 7–10, a 11–13, a 14 és 16 közöttieknek, ugyanakkor egy negyedik csoport az ennél idősebbeknek is. Nem csak Váradon, hanem a megye számos településén folynak hasonló tanfolyamok, tudtuk meg Rabei Szidóniától, az egyik szervezőtől. A tanfolyamot július végén ismétlik majd meg, amikor is egy másik amerikai önkéntes érkezik Váradra. A részvétel fejenként 20 lejbe kerül, melyből pótolnak az amerikai vendéget ellátó családnak, illetve fogyóeszközöket vásárolnak. Ha az idő megengedi közös szabadtéri foglalkozásokon, kirándulásokon is részt vesznek majd.

Mészáros Tímea

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!