ERDON Helyi hírek

2010.06.27. 18:21

Ajándék a batiziaknak

<p>Roca Iosif, Batiz község polgármestere a gazdasági válságban is megrendezte a községnapot.</p>

Lovasbemutatóval, majd Cacu Mircea irányításával az erdődi és a krasznabélteki fúvószenekar kíséretében az erdődi mazsorettek (felkészítő: Lukács Gyöngyi tanítónő) felvonulásával vette kezdetét a hatodik alkalommal megrendezett Batiz napi rendezvény. Roca Iosif polgármester román és magyar nyelven elhangzott megnyitó beszédében elmondta, hogy ajándék ez a nap a batiziaknak, hiszen a kiadások nagy részét szponzorok felajánlásaiból finanszírozták, hogy a község pénzét az elkezdett fejlesztési munkálatokra tudják fordítani. Roca úgy gondolja, a szorgos batiziak épp eleget foglalkoznak gondjaikkal, melyek minden nap új és új teherként nehezednek rájuk, és mégcsak megbecsülni sem lehet, hogy ezektől a terhektől mikor fognak megszabadulni. „Ezen a napon felejtsük el a gondokat, próbáljuk meg vidáman és jókedvvel eltölteni az időt, mert mindenkinek jár a pihenés és a kikapcsolódás - mondta a polgármester. Az ökumenikus ima után díszoklevelet és 500 lejes pénzjutalmat adtak át annak a hat házaspárnak, akik ebben az évben ünneplik házasságkötésük ötvenedik évfordulóját.

Változatos műsor
A mazsorettek bemutatója után a batizi iskolások vették birtokukba a színpadot, akik többnyire a szülőknek, nagyszülőknek, rokonoknak és ismerősöknek szereztek kellemes perceket. Később magyar és román néptáncosok, népdalénekesek, valamint könnyűzene együttesek és moderntánc bemutatók szórakoztatták a helyieket és a más településekről, illetve Szatmárnémetiből érkezett vendégeket.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!