ERDON Helyi hírek

2010.06.15. 14:02

A váradiak is jól szerepeltek a vasemberek versenyén

<p>Nem csak nagyváradi, hanem romániai viszonylatban is első alkalommal szerveztek nagyszabású triatlonversenyt az elmúlt hétvégén. A csoportos kategóriában a nagyváradiak másodikok lettek.</p>

A három versenyszámból álló, a teherbíró képességet igencsak próbára tévő XTR Triatlon megmérettetésen a sportolók 3800 métert úszva, 180 kilométert pedálozva és 42200 métert futva tettek meg. Tizennégy egyéni versenyző és 15 csapat szállt versenybe a "vasember" címért, akik szombat kora reggel a fugyi vízgyűjtőnél gyülekeztek. A sportolók csapatban vagy egyénileg indulhattak, az egyéni indulókat korosztály szerint további három csoportba sorolták be. A hétvégi kibírhatatlan hőségben megállás nélkül versenyeztek, így igazi csodának számít, hogy "csak"  hárman kaptak napszúrást. Egy versenyző az első próbán hipotermiás sokkot kapott, ami a megfelelő felszerelés hiányában fordulhatott elő. A díjazásra vasárnap reggel került sor a nagyváradi olimpiai medencénél. A 18 és 30 év közöttiek egyéni kategóriájában az első helyezést a brassói Alexandru Diaconu érte el, aki közel 15 óra alatt teljesítette a távot. A második helyezett egy székelyudvarhelyi, a harmadik pedig egy konstancai versenyző lett. A 31 és 40 év közötti versenyzők közül a legjobban Cristian Ghilt bukaresti sportoló szerepelt. A másik két dobogós egy Ilfov megyei és egy bukaresti lett. A 40 év fölöttiek kategóriájába két versenyző iratkozott be, de egyik sem tudta befejezni a versenyt. A csoportos kategóriában első helyezést a bukaresti Antidrog csapata érte el. A nagyváradi EKE csapata - melynek tagjai Balogh Boglárka, Majszter János és Székely Zoltán voltak - második helyezést ért el. Harmadikok a Tibiscu & Orca csapat lett. A versenyen végig jelen voltak a rohammentősök is.
Fotó: http://ironmanoradea.ro/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!