ERDON Helyi hírek

2010.06.10. 08:05

A lázári eset nem egyedi

<p>Szatmár megye - Lázáriban hosszú évek óta megoldatlan probléma az árkok rendszeres kitakarítása.</p>

A fenti megállapítást igazolni látszik az az eset, amelyre egy magát megnevezni nem kívánó telefonáló hívta fel szerkesztőségünk figyelmét. Rövid beszámolójában olvasónk elmondta, hogyha Lázári község minden lakóháza előtt az emberek rendszeresen kitakarítanák az árkokat, akkor a települések lakóházaiban nem okoztak volna súlyos károkat az elmúlt hetek esőzései. Panaszosunk egy konkrét nevet is említett, Darabán Árpád házát, amely az összegyűlt vízmennyiség miatt sokáig komoly veszélyben volt.

Szivattyúzniuk kell

Lázáriban felkerestük a Darabán családot, akiknek az emeletes háza előtti kibetonozott és kitakarított árkában állt a víz. Bár személyesen csupán Darabán Árpád 16 éves lányával tudtunk beszélni, telefonon utólértük magát a családfőt is, aki kérdésünkre nem tudta megmondani, hogy ki lehetett a rejtélyes betelefonáló, viszont megerősítette azokat a panaszokat, amelyeket szerkesztőségünkkel a betelefonálónk tudatott. Ottjártunkkor a családfő 16 éves lánya, Darabán Amanda megmutatta az elmúlt hetekben vízzel többször is megtelt pincéjüket: „Bár eső nem volt az utóbbi napokban, mégis minden nap megtelik a pince vízzel, sokszor derékig ér, emiatt állandóan szivattyúznunk kell” - panaszolta a diáklány, aki a szivattyúzás után még seprűvel is besegít szüleinek, hogy a lebetonozott padlózaton semmi víz ne maradjon.

Büntetni fogják

Megkeresésünkre Lengyel István, Lázári község polgármestere elmondta, hogy az eset nem egyedi: „Több száz háztartásban ugyanez volt a helyzet, mint a Darabán családnál” - fejtette ki, majd arra a kérdésünkre, hogy mi lehet a végső megoldás, ezt válaszolta: „Rövidesen és határozottan fel fogjuk hívni a lakosság figyelmét arra, hogyha községünknek azok a lakói, akik a nyár folyamán nem végzik vagy végeztetik el az ároktakarítási munkálatokat, azokat szeptembertől egyszerűen megbüntetjük” - mondta a polgármester.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!