ERDON Helyi hírek

2010.06.07. 08:21

A családok és a gyermekek hétvégéje volt a Kossuth-kertben

<p>Szatmárnémeti - Két nap felhőtlen kikapcsolódás várta a felnőtteket és a gyermekeket a Kossuth–kertben.</p>

A hosszan tartó esőzést szerencsére hirtelen felmelegedés váltotta fel, így a szombaton kezdődő Családi Hétvége, majd a vasárnapra időzített MADISZ-gyermeknap egyetlen programját sem kellett az idő szeszélyei miatt elhalasztani. Szombat délelőtt azok láttak először munkához a Kossuth-kertben, akik a bográcsfőző–versenyre neveztek be. Érkezett csapat Szamoskrassóról, Szilágypérból, Pusztadarócról, a magyarországi Csengersimából, több csapat nevezett be Szatmárnémetiből, de nem maradt ki az Ady Endre Társaság csapata sem, akik Tóth–Páll Miklós irányításával minden évben különös ételeket készítenek. Az ételeket zsűri értékelte, az ítészek három első díjat osztottak ki: az Ady Endre Társaság, a csengersimai és a pusztadaróci csapat főztjét a legjobbnak találták. Szórakoztató volt a családok vetélkedője is, melyre tíz család nevezett be. A versenyzőknek több próbán kellett bizonyítaniuk rátermettségüket, a legtöbb pontott a Fülöp család kapta, a négytagú család Sógor Csaba EP–képviselő finanszírozásával egy brüsszeli kiránduláson vehet részt.

Családi hétvége lévén szórakoztató–nevelő célja is volt a rendezvénynek. A két színpadon magyar néptánc– és népzenei együttesek váltották egymást. A fellépők között voltak iskolás csoportok és nagyobb tapasztalattal rendelkező, hagyományőrző csoportok is. A színpadon helyet kapott a humor is, a szatmári humoristák, a Sztend áp lájt csapat itt lépett fel először ilyen népes közönség előtt.

A délutáni könnyűzenei koncertekre már népes tömeg gyűlt a nagyszínpad elé, Szandi egyaránt vonzotta a fiatalabb és az idősebb generáció tagjait, a koncerten együtt énekelt vele a közönség, majd pedig több száz rajongónak dedikált képeket és CD-ket, DVD-ket. Somló Tamás koncertjét az ötvenesek nosztalgiázva hallgatták. Vasárnap a Megasztár-győztes Caramel koncertjén minden korosztály jelen volt.

Gyermeköröm

Vasárnap a gyermekek szórakoztatásán volt a hangsúly. A MADISZ által megszervezett XXI. gyermeknap a hagyományokhoz híven az Északi Színháztól induló felvonulással kezdődött, egyesek a Kossuth–kerti kisvonattal, mások gyalog, rendőri felvezetéssel és fúvószenekari kísérettel vonultak a Kossuth–kertig. Ott előbb a nagyváradi Kiss Törék Ildikó szórakoztatta őket, majd felléptek a vámfalui, a kökényesdi és a túrterebesi hagyományőrző csoportok, a MADISZ táncházba járó gyerek és felnőtt csoportok, a Művészeti Iskola növendékei. Volt kutyabemutató, csere–bere vásár, lovastorna, a csendőrség és a vöröskereszt bemutatója és sok más egyéb szórakoztató foglalkozás. A Környezetvédelmi Oktató Központ előtt tanulságos környezetvédelmi tevékenység zajlott. Mindkét nap szabadtéri bál zárta a rendezvényt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!