ERDON Helyi hírek

2010.05.05. 12:58

Üvegpiramist készítettek a diákok iskolájuknak

<p>Bihar megye - A Föld Napja alkalmából az érmihályfalvi Zelk Zoltán iskola rajzkörösei maradandó alkotást készítettek iskolájuknak: egy üvegpiramist.</p>

Az érmihályfalvi Zelk Zoltán I.–VIII. osztályos iskolában tavaly októberben alakult meg a rajzkör Kecskés István tanár kezdeményezésére. Eleinte csak néhány diák vett részt a foglalkozásokon, de számuk később elérte a 15–öt. A hetedikes és nyolcadikos tanulók határozták el az üvegpiramis elkészítését, igaz, eleinte többen féltek attól, hogy túl nagy fába vágták a fejszéjüket, ám közben, a részeredmények láttán egyre több önbizalomra tettek szert, de a tehetség mellett kitartásra is szükségük volt. Az üvegpiramis saját környezetüket ábrázolja: az üvegre festett képekről az Érmellék tájai köszönnek vissza, a középen elhelyezett földgömb „üzenete” pedig, hogy ha aprócska részként is, de értékeinkkel együtt mi is részei vagyunk a nagy bolygónak.

Hét hónapnyi munka

A munka hét hónapon (!) át zajlott szombatonként, de volt, amikor péntekenként is összejöttek 4–5 órányit dolgozni. Akik pedig remélik, hogy alkotásuk még sok generáció tetszését el fogja nyerni, és akár az iskola jelképévé is válhat: Nagy Andrea, Matiz Anett, Bertalan Armand, Bányai Bettina, Uszkai Csilla, Szűcs Judit, Corondan Dacian, Albert Denissa, Cardos Jószef, Szenderszki Henrietta, Rimay Renáta, Sipos Norbert, Biró Tündike, Kovács Viktória, Bakó Roland és természetesen Kecskés István rajztanár. Az „átadásra” az iskola udvarán, egy nagyszünetben került sor, az üvegpiramist azóta az iskola épületében őrzik.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!