ERDON Helyi hírek

2010.05.25. 18:45

Szó sincs késleltetésről!

<p>Szatmár megye - Nincs valóságalapja azon híresztelések, melyek szerint csúszna az Integrált Városfejlesztési Terv költségeinek finanszírozása.</p>

Minden alapot nélkülöznek azon híresztelések, melyek arról szólnak, hogy egy évvel késleltetnék a nagykárolyi városközpont átalakítását célzó, Integrált Városfejlesztési Terv finanszírozásának folyósítását. Kovács Jenő polgármester korábban, az egyik tanácsülés keretében közölte először a hírt, mely szerint akár már júliusban megkezdenék a városkép átalakításának munkálatait. Az átfogó terv keretében érintve lenne az a városrész is, amely a Nagykároly Napjai, vagy ahogy idéntől nevezik majd, "Villa Karul" Fesztivál helyszínéül szolgál. Ez az egyik fő oka volt annak, hogy a városnapokat idén júniusban, nem pedig a korábbi években megszokott augusztusban szervezik majd. Kovács nem csak cáfolta a halasztásról szóló híreket, de azt is elmondta, hogy megérkezett a felszólítás az illetékes minisztériumtól, hogy nyújtsák be a műszaki terveket. A polgármester azt is kilátásba helyezte, hogy akár három héten belül megköthetik a munkálatokra vonatkozó szerződést is. A városfejlesztési terv több fontos ponttal rendelkezik: ilyenek például a parkosítás, a művelődési ház teljeskörű átalakítása, korszerűsítése, a színház épületének felújítása. A színház felújításának alapját az képezné, hogy az 1907–es arculatára alakítanák vissza az épületet, melynek révén bizonyos részeket lebontanának, de a belső részben is komoly átalakítások történnének. Így újra lehetnének páholyok, visszaépítenék a zeneárkot és kisebbítenék a színpadot.

A városfejlesztési terv érintené az 1 Decembrie 1918 utca jelentős részét, a kastélykerttel párhuzamosan lévő szoborpark területét is, ahol helyet kapna egy szabadtéri amfiteátrum is. Ezen kívül több városi lakónegyed zöldövezettel gazdagodna, a Progresului utcán lévő laktanya pedig ún. társadalmi központtá alakulna át. A látványos eredményekkel kecsegtető Integrált Városfejlesztési Terv 32 480 729,21 lejes beruházást jelentene.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!