ERDON Helyi hírek

2010.05.20. 17:53

Oldtimer & YoungTimer találkozó lesz Szatmáron

<p>Szatmár megye - A letűnt idők autócsodáit tekinthetik meg a szatmáriak a június 5–én és 6–án megrendezésre kerülő Oldtimer&YoungTimer 2010 találkozón.</p>

A szervezők arra is ügyeltek, hogy a nagyszabású rendezvényt különleges környezetben rendezzék meg, így esett a választás a pusztadaróci Ember Géza kúria kertjére.

„Mit is jelent az oldtimer életérzés: autós kultúra és hagyományok, kapcsolattartás mindazokkal, akik a régi autók szerelmesei, legyenek azok eredeti formában megőrzött, felújított vagy restaurált gépcsodák. Az oldtimerek tulajdonosait ugyanakkor az exkluzív dolgok iránti lelkesedés, illetve a dicső múltú gépjárművek iránti szenvedély is jellemzi – mondta Prinzinger Adalbert, az eseményt szervező szatmárnémeti Old Timer Club elnöke. – Célunk egy magas szintű rendezvény megszervezése, mely által a nagyközönség is megismerheti a letűnt idők autócsodáit” – tette hozzá.

Erre lehetőség nyílik június első hétvégéjén. A nyitónapon 14-16 óra között felvonulnak majd tulajdonosaik az oldtimerekkel Szatmárnémeti régi központjában. Kis pihenő után (a római katolikus Székesegyház előtti parkolóban) a program egy divatbemutatóval folytatódik Pusztadarócon, ahol egy divatcég retro fashion kollekciójának fogja prezentálni. Egy táncbemutató után Jánosi Csaba a 70–es, 80–as évek zeneszámaival szórakoztatja majd a nagyérdeműt a szabadtéri retro party–n.

„Elképzeléseink szerint a helyi sajtó, illetve a közönség figyelme lehetőséget ad számunkra a romániai gépkocsikultúra szerves részeként bemutatni az oldtimer mozgalmat, míg a változatos programok remek kikapcsolódási lehetőséget nyújtanak úgy a kiállítók, mint az érdeklődők, nézők számára” – folytatta Prinzinger.

Mindazok, akik ki szeretnék állítani oldtimer vagy youngtimer autóikat, jelentkezhetnek az adalbert@oldtimer-prinzinger.ro email címen. Mindezek mellett az oldtimer tulajdonosok számára egy bográcsgulyással kedveskednek a szervezők, továbbá sátorozási lehetőséget is biztosítanak a pusztadaróci kúriakertben. A nézők beléptetése, fogadása: szombaton a belépés a meghívók illetve belépőjegyek alapján történik. Egy belépő ára 10 lej felnőttek számára, 14 éves fiatalok és gyerekek számára pedig ingyenes.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!