ERDON Helyi hírek

2010.05.19. 11:19

Nosztalgiaműsort ajándékozott a Móka

<p>Bihar megye - Idén is telt ház előtt léphetett színpadra az érmihályfalvi Móka színjátszó csoport a Nyíló Akác Napokon. Ez alkalommal azonban rendhagyó előadással várták a nagyérdeműt.</p>

Mivel idén ünnepli a Móka megalakulásának tizedik évfordulóját, az elmúlt évtized bemutatóiból összeállított válogatást nyújtottak át, vagyis tulajdonképpen ők ajándékoztak. A Tanulj meg fiacskám komédiázni című, bő két és félórás nosztalgiaműsorba természetesen képtelenség lett volna minden egyes bemutatóról közreadni egy–egy jelenetet, így nem marad más, mint „szemelgetni” a legsikeresebbekből. Ahogyan az egy születésnaphoz illik, a jókedvű, humoros jelenetek voltak többségben, sok zenével, megelevenedtek szilveszteri műsorok pillanatai, de néhány drámai részlet is bizonyította, a tagoktól azok átélése sem idegen.

Tíz év emlékei

A jelenetek közti összekötőszövegbe pedig beleszőttek olyan emlékezetes sztorikat, melyek a mókásokkal estek meg a sok–sok kiszállás során, s melyek nagyban hozzájárultak ahhoz, hogy a csoport csapattá formálódjon. Ahogyan haladtunk az években előre, Szabó János csoportalapító, rendező minden tagnak emléklapot adott át, annál az esztendőnél, amelyikben először színpadra lépett az illető – hiszen minden egykori és mai tag meghívást kapott (mintegy ötvenen), sajnos többen nem lehettek jelen. Végezetül a születésnapi torta is a színpadra „lépett”, Szabó János pedig egy „Rendező” feliratú széket kapott csapatától. A Móka egyben már készült az őszi Dióverő Szíp Napokra is, hiszen a közönség szavazhatott: a korábbi évek bemutatóiból melyiket újítsák fel akkorra.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!