ERDON Helyi hírek

2010.05.02. 17:15

Nagyvárad a modernitás korában

<p>Bihar megye - Csütörtök délután az Aurel Lazăr múzeumban Sebes-Körös menti város a XIX. században: Nagyvárad - Modernitás és etnikum címmel szervezett újabb kollokviumot a Körösvidéki Múzeum, melyre a helytörténet iránt érdeklődőket hívták és várták.</p>

A témáról Florin Ardelean beszélgetett Dr. Ioan Horga és Dr. Blaga Mihoc egyetemi professzorokkal. A moderátor bevallása szerint a beszélgetés célja, hogy körvonalazza XIX. századi nagyváradi polgárok portréját, ugyanakkor bemutassa Nagyváradot, mint a nemzetek közötti tolerancia városát. Bevezetőként Blaga Mihoc olvasta fel egyik témába vágó esszéjét. A város korabeli ábrázolásait is elhozta nyomtatott formában, melyet kézről kézre adogatva tekintettek meg az érdeklődők. Az ezt követő beszélgetés során megelevenedett egy olyan korszak, melyben Nagyvárad jelentős szerepet töltött be az európai modernitás szintjén.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!