ERDON Helyi hírek

2010.05.24. 10:58

Magyarok röpke találkozása

<p>Nagyvárad - A nagyváradi vasútállomáson pénteken több mint kétszáz ember várta a csiksomlyói búcsúra utazó, Magyarországról érkező Székely gyorsot.</p>

Közel egy órás késéssel futott be Nagyváradra pénteken a csiksomlyói búcsúra zarándoklókat szállító Székely Gyors. Emellett egyéb meglepetéseket is tartogatott a pénteki verőfényes délelőtt a nagyváradi állomáson, méghozzá azt, hogy sokan, több mint kétszázan látogattak ki az állomásra várni a Budapestről érkező szerelvényt. Az emberek alig fértek fel a peronra, többüknek a kezében magyar zászló, virág volt, az Erdélyi Magyar Ifjak Árpád-sávos lobogót is lengettek és „Isten hozott” feliratú transzparenst is kifeszítettek az érkezők tiszteletére. A kellemetlen meglepetést az okozta, hogy az előzetes beharangozók ellenére a magyar címerrel díszített Nohab mozdony által húzot vonat nem állt meg, csak áthajtott a váradi állomáson.

Az információs ablakánál szolgálatot teljesítő CFR-munkatárs az újságírók kérdéseire válaszolva azt mondta, hogy a különjárat üzemeltetői kérték azt, hogy Nagváradon ne álljon meg a vonat, ezért Nagyváradhoz legközelebb Biharpüspökiben, illetve Fugyivásárhelyen időzött egy keveset a szerelvény. De így is nagy öröm volt a peronon állók és a vonatablakokon át integető emberek számára ez a röpke találkozás, míg a vonat áthajtott az állomáson. A váradiak főként „Isten hozott!” kiáltásokkal üdvözölték a Magyarországról érkezőket, voltak akik élelmet, ropogtatnivalót nyújtottak át az utazóknak, akik a maguk során szintén integettek, magyar zászlókat lengettek. Mikor a vonat nagyon lelassított, és a peronon állók közül többekben feltámadt az a remény, hogy talán mégiscsak megáll a Székely Gyors, egy-egy röpke kézfogásra is futotta a vonaton utazók és a peronon állók között, de aztán ismét lendületet vett a Nohab mozdony és megállás nélkül száguldott tovább.

Pap István

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!