ERDON Helyi hírek

2010.05.16. 17:18

Konfirmáció Nagyvárad-Rogériuszon

<p>Bihar megye - Összesen negyvenkét ifjú tett fogadalmat Jézus Krisztus követésére a nagyvárad-rogériuszi református templomban sorra kerülő vasárnapi konfirmáció során.</p>

Áldozócsütörtök utáni első vasárnap konfirmációra került sor a legtöbb református templomban. Vasárnap délelőtt a nagyvárad-rogériuszi református templom harangjai is erre az alkalomra hívták a gyülekezeti tagokat. Összesen negyvenkét serdülőkorú fiatal vett részt a kétéves felkészítőt betetőző konfirmáción, melynek keretében a szülők, rokonok és ismerősök, illetve a gyülekezeti tagok jelenlétében az ünneplőbe öltözött fiatalok bizonyságot tettek hitükről, és ezzel az egyházközség teljes jogú tagjává váltak. Kerekes József lelkipásztor János evangéliuma hatodik részének két verse alapján hirdetett igét. Az említett igerész Jézus tanítványainak zúgolódását és Péter vallástételét írja le. Ennek nyomán a lelkipásztor azt a kérdést járta körül, hogy miért fontos Krisztus mellett maradni. Csak ennek a kérdésnek a tükrében van értelme annak, hogy bibliaismeretünk legyen, és annak is, hogy a fiatalok konfirmációjának tanúi legyünk.

Kérdések és válaszok

Fontos, hogy egy életen át maradjunk meg Jézus tanítványainak, és ne maradozzunk el Krisztus gyülekezetéből. A tiszteletes beszédében felhívta a figyelmet arra, hogy évről évre kevesebb fiatal jár templomba a konfirmáció után is. A statisztikák azt mutatják, hogy egy éven belül egynegyedére csökken a visszajáró konfirmáltak száma. A szülők és keresztszülők felelőssége is, hogy a fiatalok a gyülekezet aktív tagjaivá váljanak, és ne maradozzanak el. Tanuljuk meg tehát, mit jelent tanítványnak lenni, és ehhez méltó módon legyenek az életre, a halálra, a gondviselésre irányuló kérdéseink. Kérdések nélkül nincsenek válaszok sem, válaszok nélkül pedig nem részesülhetünk az örök életben sem. Az istentisztelet után a fiatalok bizonyosságot tettek a hitükről, megválaszolták a konfirmációi kérdéseket, és magukhoz vették életük első úrvacsora-sakramentumát.

Mészáros Tímea 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!