ERDON Helyi hírek

2010.05.22. 10:09

Kezdődhet a hulladéktározó építése

<p>Szatmár megye - A szamosdobi regionális hulladéktározó bekötő útja július 15-ig készül el, míg a lakossági hulladék tárolására négy évig elegendő első modul legkésőbb szeptemberre elkészül.</p>

A Szatmár Megyei Tanács május 21-i rendkívüli tanácsülésén nevezték ki a Megyei Könyvtár igazgatói székébe Ardelean Mircea könyvelőt, míg a Megyei Múzeum igazgatói tisztségébe Liviu Marta archeológust. Az Avasfelsőfalui Városi Kórház igazgatónője, Diana Mitruţ a belgyógyászati részleg és a mosoda modernizációjára kiírt pályázathoz kérte a megyei tanács támogatását, melyet a tanácsosok meg is szavaztak. Csehi Árpád tanácselnök elismerően szólt a menedzser munkájáról.

A szamosdobi regionális hulladéktározó ügyében ismét előrelépés történt, tegnap fogadta el a testület a hulladéktározó első moduljának kiépítéséről szóló műszaki dokumentációt. Az első modul a lakosságtól összegyűjtött hulladék tárolását négy évig oldaná meg. Az első modul megépítése után - ezzel a munkálattal légkésőbb szeptemberre végeznek - a válogatótelep és különböző melléképületek felépítése következik. A hulladéktározó körüli munkálatok javában folynak, a bekötőút kiépítése jelenleg is folyamatban van, melynek július 15-re kell elkészülnie. A jelenlegi tervek szerint a hulladéktároló öt modulja 40 évig oldaná meg Szatmár megye szeméttárolási gondjait, de a megyei tanács már tervezi a hulladékfelhasználást energetikai céllal, mely az Európai Unió 2015-ös célkitűzései között szerepel is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!