ERDON Helyi hírek

2010.05.20. 16:29

Kaktuszkiállítás és szimpózium

<p>Szatmár megye - Az Aztekium Romániai Kaktuszgyűjtők Egyesülete szokásos évi kiállításának a Szatmár Megyei Múzeum ad otthont.</p>

A tárlaton körülbelül 300 pozsgás növényt tekinthetnek meg az érdeklődők, melyek több gyűjtő tulajdonát képezik — a kiállított kaktuszok szatmári, nagybányai, nagyváradi és kolozsvári gyűjtők tulajdona. A kiállított növények mellett tematikus bélyeggyűjteményt is megtekinthetnek a látogatók, melyeket 30 év során gyűjtöttek. A gyűjteményben romániai és külföldi bélyegek vannak, melyeken a kaktuszok és egzotikus növények mellett különleges romániai virágokat is megismerhet a látogató.

A tárlat mellett szombaton, szintén az egyesület szervezésében, a múzeum dísztermében ÁbelGyőző magyarországi gyűjtő 11 órai kezdettel előadást tart, mely keretében egy kaktuszfajt mutat be, majd 12 órai kezdettel a kaktuszok kártevőiről szimpóziumot tartanak. Szintén szombaton a díszteremben az egyesület által létrehozott díjat — melyet azon tagjainak ítél oda az egyesület, akik az év során a legkülönlegesebb módon járultak hozzá a kaktuszok népszerűsítéséhez — adják át.

Látogatás
A kiállítást minden nap 10 és 18 óra között lehet megtekinteni, kivéve vasárnap és hétfőn, amikor is a pünkösdi ünnep miatt a múzeum zárva tart. A belépés ingyenes. Emellett az egyesület képviselői az érdeklődők számára hasznos tanácsokkal is szolgálnak a pozsgás növényekkel kapcsolatban, valamint a tervek szerint vásárolni is lehet kaktuszokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!