ERDON Helyi hírek

2010.05.13. 09:04

Európa bólintott a kerékpárútra

<p>A Magyar-Román Határon Átnyúló Együttműködési Program keretében elbírálták a benyújtott pályázatokat a keddi nap folyamán, és a Szatmárnémeti-Vetés-Csenger-Fehérgyarmat településeken keresztül és a Szamos folyó töltésén vezető kerékpárút ötletét jónak találták.</p>

A pályázat összértéke 6 millió euró, amelyből csaknem negyven kilométernyi út épül meg. Szatmárnémetiben a töltés bal oldalán indul majd a másfél méter széles, aszfaltozott kerékpárút, de a Golescu híd és a szennyvíztisztító állomás között a jobb oldalon is lesz ugyanolyan kiépített út, amelyről a sárga hídon könnyedén áttérhetnek majd arra, amely átvezet Magyarországra. Ilyés Gyula, szatmárnémeti polgármestere reményét fejezte ki szerdai sajtótájékoztatóján azzal kapcsolatban, hogy a Schengen-övezethez való csatlakozásra elkészülhet a kerékpárút — legalábbis részben —, s ily módon akadálytalanná válik a két ország között a kerékpárforgalom.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!