ERDON Helyi hírek

2010.05.13. 08:57

Előbb olvassák el a törvényeket, és csak azután emeljék fel a hangjukat!

<p>Szatmárnémeti - A személyszállító cégek Ilyés Gyula szerint jogtalanul vádaskodnak, és a civakodás helyett már rég kereshetnék közösen azt a megoldást, amely mindkét fél hasznára válna, de legfőképpen az utasokéra.</p>

Hamarosan pontot tesznek Szatmárnémetiben a „személyszállítók kontra megyeszékhely” vita végére. Ilyés Gyula, szatmárnémeti polgármestere, szerdai sajtótájékoztatóján felháborodottan adott hangot azon véleményének, hogy a személyszállító cégek, amelyek az elmúlt héten tizenöt perces leállással tiltakoztak az általuk kényszer „kilakoltatásnak” titulált intézkedés ellen, indokolatlanul háborognak. Az intézkedés mindössze annyit takar, hogy a város megszüntetné a Vasile Lucaciu utcai ortodox katedrális melletti autóbusz állomást, amely eredetileg csak egy ugyanolyan megállóhely lett volna, mint a városban lévő összes többi, de a cégek pályaudvarrá változtatták azáltal, hogy nem tartják be a várakozási idő maximumát jelentő öt percet. „Jönnek és követelőznek, és a jogaikra hivatkoznak. Aki ezt teszi, az nem olvasta el figyelmesen a vonatkozó törvényeket, mert a jog a város oldalán áll” - mutatott rá a megyeszékhely elöljárója, aki azt is elmondta, hogy amint lejár a személyszállító cégek három éves szerződése, azonnal átveszi a helyüket — legalábbis Szatmárnémeti peremén lévő települések esetében — a Transurban, a Közösségek Közötti Fejlesztési Egyesület (ADI) révén.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!