ERDON Helyi hírek

2010.05.02. 17:04

Anyák napi ünnepséget szervezett az Anna Nőszövetség

<p>Nagyvárad - Szombat délután a XIX. Festum Varadinum ünnepségsorozat keretében az Anna Nőszövetség Anyák napi ünnepséget szervezett a váradi Tibor Ernő Galériában. Zenés-verses összeállítás is volt.</p>

A Tibor Ernő Galériában összegyűlt édesanyákat, nagymamákat Kelemen Mária, az Anna Nőszövetség elnöke üdvözölte. Arra hívta fel a figyelmet, hogy az ünnepség a XIX. Festum Varadinum keretében kerül megrendezésre. Rövid történeti áttekintő után kifejtette: bár sokan azt az álláspontot képviselik, hogy fölösleges annyi rendezvényt összezsúfolni nyolc napban, ő nem ért ezekkel egyet, mivel megitélésében más-más jellegű eseményekről van szó, ráadásul a civil szervezeteket támogatni kell, mindenkinek esélyt kell biztosítani a kibontakozásra.

Ünnepi köszöntőjében Pető Csilla RMDSZ-es parlamenti képviselő hangsúlyozta: az édesanyák különleges helyet foglalnak el az életünkben, őhozzájuk fordulunk örömünkben, bánatunkban. Fáradhatatlanul gondoskodnak rólunk, bármit tesznek értünk, szeretet sugároz a gesztusaikból. Hálát kell adnunk Istennek a létezésükért, hiszen a legtöbbet nekik köszönhetünk. Többek közt ezért is lényeges, hogy minden évben legyen egy olyan nap- május első vasárnapja- amikor kiemelten éreztetjük édesanyáinkkal azt, hogy milyen fontosak számunkra.

Verses-zenész összeállítás

A beszéd után megható pillanatok következtek: a képviselő asszony és dr. Sarkady Zsolt alprefektus virágot nyújtott át a jelenlevőknek, Dsida Jenő és Móra Ferenc egy-egy édesanyákról szóló költeménye kinyomtatott változatának kiséretében. Az ezutáni verses-zenés összeállítás főszereplői Hajbók Klára, Pipó Irén, Kinda Péter és Thurzó Sándor József, a 90 éves Kazatsay Anna néni és Széll Katalin voltak. Az elhangzottak méltán csaltak könnyeket sok édesanyának a szemébe. 

Ciucur Losonczi Antonius

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!