ERDON Helyi hírek

2010.05.25. 06:59

A Szentlélek ad erőt az emberiségnek

<p>Nagyvárad - Bár nem volt szándékos harmonizáció de úgy alakult, hogy a Posticum születésnapi rendezvényei egybeestek az egyház születésének ünnepével, Pünkösddel.</p>

Ebből a kettős alkalomból Rácz László és Németh László celebrálásával ünnepi szentmisére került sor a Szent Erzsébet kápolnában. Rácz László prédikációjában kihangsúlyozta: Isten nem az olümposzhegyi istenekhez hasonlít, aki haragjával súlyt az emberiségre. Ő magához emeli a magányosokat, a kételkedőket vagy a gyávákat. Azért küldte el a Szentlelket, hogy az emberek erőt merítsenek belőle.

Olyan ősi energia ez, mely nem fogy el sohasem, melyből táplálkozik a szeretet és a jóság az emberek lelkében. Ahogy a Szentírás is írja, a Szentlélektemplomai vagyunk, ezáltal van jelen bennünk az istenség. Akkor miért hagyjuk magunkat bemocskolni, miért engedjük, hogy a mocsok és a bűn eluralkodjon rajtunk? - tette fel a kérdést az atya. "Add Urunk, hogy égre emelt tekintettel tudjunk járni a világban. Add, hogy az ember újra ember tudjon lenni" - fogalmazott a szentmise végén.

Mészáros Tímea

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!