ERDON Helyi hírek

2010.05.13. 14:41

A cél: „összehozni” a fiatalokat

<p>A Huli Buli ötlete először 2009 áprilisában merült fel Kolozsváron. Célja, hogy összehozza az erdélyi magyar fiatalokat.</p>

Abban az időben az ottani magyar egyetemisták szórakozási lehetőségei eléggé egyhangúak voltak. Már 5–6 éve ugyanazokra a „magyar” bulikra jártak a fiatalok. Innen jött az ötlet, hogy szervezzenek egy pop-rock bulit, hiszen az emberek jó része szereti az ilyen stílusú partikat, főleg azok a fiatalok, akik ellátogatnak a hazai fesztiválokra is. A Huli Buli zenei lényege olyan muzsikát szolgáltatni a közönségnek, amelyet színpadon, hangszerekkel is el lehet játszani, ezért a house, trance, klubzenét kizárták. A buli hírének a terjesztését az internetre bízták. A Huli Buli weboldala az interaktivitásról szól. Tele van vídám játékokkal, amelyekkel belépőket és innivalót nyerhetnek a fiatalok, ennek köszönhetően a bulizni vágyók kb.20%-a nem is fizet a belépőért. Kolozsvár volt az első helyszín, ahol Huli Bulit szerveztek, aztán jött Marosvásárhely, utána Csíkszereda és Székelyudvarhely, majd másik négy erdélyi város. A Huli Buli egy olyan rendezvény, ami lehetővé teszi a fiatalok számára a találkozást ismerősökkel és az ismerkedést új emberekkel.

Nagyváradon is

Várad is belépett a „huli bulis városok” sorába. Az első ilyen bulit május 15-én, szombaton 22 órai kezdettel szervezik meg a váradi Gekko-ban (Tudor Vladimirescu utca 40. szám), a belépő 5,98 RON-ba kerül. A bulikat kéthetente szervezik majd meg, és a szervezők ígérete szerint mindegyik „egy kicsit más lesz”. A http://nagyvarad.hulibuli.com honlapon további információk és nyereményjátékok találhatók az eseményről.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!