ERDON Helyi hírek

2010.04.26. 08:53

Véget ért a 19. Szent György Napok

<p>Aki nem szentgyörgyi az is azzá szeretne válni, ha részt vett a hétvégi városnapokon, mely az egyik legsikeresebb Szent György napi rendezvény volt. A városünnep vasárnap éjjel ért véget tűzijátékkal és lézershow-val.</p>

Vasárnap tizenegykor tűzijátékkal ért véget hivatalosan a 19. Szent György Napok rendezvénysorozata. A Fenyő Miklós nagyszerű koncertjére már többezres tömeg gyűlt össze, ugyanis előtte láthatták az érdeklődők az első alkalommal bemutatott lézershowt. A koncertet követően mely mindenkit megmozgatott, a város polgármestere Antal Árpád zárta hivatalosan a vásárt és az ünnepet, beszédében kiemelte a szentgyörgyiek érdemeit.

A polgármesteri köszöntőt követően került sor a tűzijátékra, mely nagyszerűre sikeredett, de a lézershowt nem múlta fölül, hiszen olyan látványosság volt melyben nem volt még részük a szentgyörgyieknek. Felülnézetből úgy festett, mint egy sci-fi zárójelenete: fenséges zene szól, és színes fénycsóvák pásztázzák a hatalmas tömeget. Ebben a filmben az volt a jó, hogy statisztaként elvegyülhettél a tömegben, és egy kis képzelőerővel a színes fényalagutakban már egy másik dimenzióban érezhetted magad.

A két kivetítő dimenziójában pedig lézertechnikával animált rajzfilmfigurák mozogtak. A lézershowt a szentgyörgyi Rákosfalvy Zsolt-Tamás és Nagy István Szilamér tervezték. Ők fejlesztették ki azt a számítógépes szoftvert, amely vancouveri olimpia lézershowját is működtette.

(www.szekelyhon.ro)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!