ERDON Helyi hírek

2010.04.12. 08:55

Szép asszonyoknak urizáltak

<p>Bihar megye - Szombaton este első alkalommal rendezték meg Érmihályfalván a Szépasszonyok Bálját, melynek megtartása a szervezők reménye szerint tavaszi hagyománnyá növi ki magát.</p>

Az ízlésesen feldíszített kultúrház bejáratánál Nyakó József helyi RMDSZ–elnök, az esemény kitalálója és főszevezője, valamint felesége, Nyakó Irénke, mint az est házigazdái fogadták az érkezőket, akiket helyükre is kísértek. A bál megnyitásaként Nyakó József köszöntött „minden századik” érmihályfalvit, hiszen a résztvevők száma (106) nagyjából így aránylott a város lakosságához. Elmondta, a szervezéssel az a célja, hogy egy olyan kulturális–társasági eseményt honosítson meg, melyet „megérdemel Érmihályfalva”, a pezsgős poharak pedig mire is koccanhattak volna elsőként, mint a bál névadóira, a szép asszonyokra.

Szórakoztató műsorszámok

A folytatásban a főszerep háromfelé oszlott: a színpadról a debreceni Báder Party Band olyan színvonalú muzsikát szolgáltatott, hogy azt sok zeneszám eredeti előadója is megirigyelhette volna, míg az ugyancsak debreceni Ász Partyszervíz ételkínálatát lehetetlen volt végigenni. A harmadik „feladat” Bántó Norbert tanárra hárult, aki műsorvezetőként szórakoztató játékokba vonta be a vállalkozó kedvű bálozókat a tánc szüneteiben. Megválasztották a bál „nehézfiúját” (a szó szoros értelmében vett súlyos cím megszerzésében a jelölt élete párja is segített, szigorúan titkos mérlegleolvasás mellett), volt sztárpár játék, a hölgyek egy–egy gyűszűt is kaptak, ami ugyen köztudottam megvéd a szurkálódástól, de nem maradhatott el a legszebb frizura, ruha, dekoltázs és a legszimpatikusabb illetve legjobban táncoló pár megszavazása sem.

Az ami szép...

A szervezők nem feledkeztem meg arról sem, hogy közben ránk virradt a Költészet Napja, amelyre különleges ajándékot kaptunk: Felvinczi Izabella helyi diák szombaton második lett Debrecenben egy nemzetközi szavalóversenyen, előadását (József Attila – Óda) megismételte a bálozók örömére. A hajnal közeledtével pedig elismerhettük Horváth Charlie előadó igazát, hogy „az, ami szép, az reggel is szép”, mármint, hogy a szépasszonyok reggel is szépek, és ez bizton így lesz jövőre is, amikor újra lesz bál. Másnap(osan) pedig már azt sajnálhattuk, hogy nem fogadtuk meg Nyakó József hajnali intelmét: emberek, nem szabadna otthagyni a sok finomságot!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!