ERDON Helyi hírek

2010.04.28. 15:42

Széchenyi emlékét ápolták

<p>Nagyvárad - Kedd délután a Posticum Ifjúsági Központban került sor a Széchenyi István rajz- és fogalmazásverseny pályaműveinek kiértékelésére és a nyertes diákok díjazására.</p>

A XIX. Festum Varadinum alkalmából – Bitte Rozália pedagógus, a pályázatot meghirdető Fidens Egyesület elnöke, valamint Kozma Judit és Rozsnyai Mónika pedagógusok közreműködésével – szervezett rajzkiállításon és díjkiosztó gálán nagyon sok gyermek vett részt, többnyire a szüleik kíséretében. A megjelenteket Bitte Rozália köszöntötte, aki elmondta: „Egy olyan személyiségnek adózunk ma tisztelettel, aki a nemzet kiemelkedő alakja. Széchenyi István munkásságát dolgoztuk fel azzal a szándékkal, hogy megértsük azokat az erőfeszítéseket, amit ő a nemzet érdekében tett. Sokkal tartozunk neki az olyan fontos megvalósításokért, mint például a Lánchíd építése, a gőzhajózás és a lótenyésztés meghonosítása, vagy a gazdaság fellendítése”.

Eredmények

Az óvodások néptánccal nyitották meg a díjkiosztó gálát, majd Péter Emília pedagógus értékelte az írásbeli dolgozatokat. A II. osztályosok kategóriájában Beke Rebeka Bianka (I. díj), Mikló Alexandra (II.díj), Poszert Antónia (III. díj) lettek a dobogósok. A III–IV. osztályosok kategóriájában az I. díjat Czapp Orsolya és Forró Boldizsár, II. díjat Molnár Antónia és Antal Fórizs Sára, a IV. díjat pedig Bődi Csenge és Vura János vihette haza. Minden benevezett tanuló kapott ajándékot, a dobogósok és a különdíjasok mellett a többi résztvevő dicséretben részesült. A rajzpályázatra beérkezett munkák közül az óvodások kategóriájában a következő gyerekek érték el a legjobb eredményt: Madas Sándor (I. díj), Hegedűs Vanessa (II. díj), Madas Roland (III. díj). Különdíjban részesült: Kiss Dénes Botond. Az I– IV. osztály kategóriában a következő eredmény született: Bodonea Dominika és Mikló Alexandra (I. díj), Balogh Dóra (II. díj), Bitte Roland Attila és Poszert Antónia (III. díj). Különdíjak: Lélek Hunor Kadosa, Bene Lóránd, Szabó Boldizsár. A zsűri az egyéb művészi eljárások kategóriájában két díjat osztott ki, melyet Balogh Soós Roland (I. díj) és Flóra Katinka (II. díj) kapott. A zsűri tagjai – Péter Emília, Búzási Noémi, A. Fórizs Enikő, valamint Lovász Edit pedagógusok – elégedetten nyilatkoztak a diákok teljesítményéről: minden egyes résztvevő rendkívül kreatívnak bizonyult.

Mészáros Tímea

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!