ERDON Helyi hírek

2010.04.08. 11:24

Szavalóverseny és olvasókör Diószegen

<p>Bihar megye - A bihardiószegi általános iskola I.-IV. osztályos tanulói színvonalas szavalóversenyen vettek részt a közelgő Költészet Napja alkalmából, és szabadon választott verseket adtak elő közismert költőktől.</p>

A verseny több tanteremben zajlott egyszerre, minden évfolyam számos tanulóval képviseltette magát. Mindenki megelégedéssel vehette át oklevelét, valamint akkor még a húsvéthoz közeledve a nyuszi ajándékát, a csokitojásokat, és jókedvűen térhettek haza a diákok, hogy eltölthessék a jól megérdemelt vakációt.

Olvasókör a könyvtárban

A III. és IV. osztályos tanulók rendszeres látogatói az iskolai könyvtárnak, novembertől kezdődően pedig havonta egy alkalommal vesznek részt az itt megrendezett olvasókörön. E tanévben Benedek Elek, híres meseírónk és mesemondónk meséivel ismerkednek meg, a mesehallgatás- és olvasás után dramatizálással jelenítenek meg egy-egy humorosabb részt a meséből. Izgalommal készülnek a tanév végére meghirdetett vetélkedőre a tanulmányozott mesékből.

Szabó Gizella

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!