ERDON Helyi hírek

2010.04.06. 10:00

Roma tantárgyolimpia

<p>Bihar megye - A napokban Slatinán rendezték meg a romani nyelv, illetve a roma történelem és hagyományok tantárgyolimpiák országos döntőjét, melyeken a Bihar megyei diákok kiválóan szerepeltek.</p>

A romani nyelv  kategóriában első helyen végzett Hendre Larisa Mădălina (VIII. osztályos tanuló, Köröskisjenői Általános Iskola), Negrescu Lavinia (VIII. osztály, Keményfoki Általános Iskola) és Andraş Aurelia (XI. osztály, nagyszalontai Arany János Főgimnázium). Második díjat nyert Petrilă Daniel Samuel (X. osztály, Arany János Főgimnázium) és dicséretben részesült Petrilă Abel Emanuel (VIII. osztály, Keményfoki Általános Iskola).

A roma történelem és hagyományok  versenyen ugyanakkor harmadik lett Petrilă Daniel Samuel (X. osztály, Arany János Főgimnázium).

A díjnyertes résztvevőket Roxin Daniela (Tamáshidai Általános Iskola) és Pálfi- Tamás Noémi (Köröskisjenői Általános Iskola) tanárnők készítették fel. A megmérettetés Központi Bizottságának főtitkára Cordoban Ionel tanár (Köröskisjenői Általános Iskola) volt. A Bihar Megyei Tanfelügyelőség roma ügyi szakinspektora Ile Erzsébet.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!