ERDON Helyi hírek

2010.04.28. 10:50

Nem kell a pénztárgép

<p>Bihar megye - Nem kell elektromos pénztárgépet beszerezzenek azok a mezőgazdasági kistermelők, akik piacokon, vásárokon árusítják terményeiket.</p>

Ezt közölte a sajtónak elküldött komünikéjében dr. Nicoale Hodişan a Bihar Megyei Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Igazgatóság vezetője. Mint írja, erre a tájékoztatásra azért van szükség, mert a médiában számos spekuláció jelent meg arról, hogy a 44/2008 számú sürgősségi kormányrendelet alkalmazásának egyik következménye az lenne, hogy a mezőgazdasági kistermelők elektronikus pénztárgépet kell beszerezzenek, ha továbbra is árusítani akarják terményeiket. Hodişan  felhívja a figyelmet arra, hogy az említett sürgősségi kormányrendelet nem kifejezetten csak a piacokon árusító kistermelőkre vonatkozik, és hogy e rendelet tulajdonképpeni célja egyszerűsíteni a kisvállalkozók Cégnyilvántartásba való bejegyzését. Azok a mezőgazdasági kistermelők, akik piacokon kívánják értékesíteni terményeiket, a 2001 óta érvényben lévő 661. számú kormányhatározat értelmében termelői igazolással kell rendelkezzenek, és mindazok a kisetermelők, akik rendelkeznek ezzel az igazolással, a továbbiakban is értékesíthetik terményeiket a piacokon ugyanúgy mint eddig, ugyanis őket a 28/1999 számú sürgősségi kormányrendelet mentesíti a pénztárgép használatának kötelezettsége alól.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!