ERDON Helyi hírek

2010.04.12. 12:49

Motorosok a közlekedés biztonságáért

<p>Bihar megye - Négy megyét érint április 23. és 25. között az a motoros konvoj, mely a közlekedésbiztonságra, az egymás iránti tiszteletre, egymás megóvásának fontosságára szándékszik felhívni a figyelmet.</p>

Április 23–án több száz motoros indul négy megyét (Szatmár, Szilágy, Kolozs, Bihar) érintő felvonulásra Szatmárnémeti központjából. A kezdeményezés a szatmári Eagle Bikers motoros klub nevéhez fűződik, ehhez csatlakozott az ugyancsak szatmári Viking Moto Club, a tasnádi Dust Riders, a zilahi Meszes Moto Club, a nagybányai Rock&Road, a magyarországi Keleti Motoros Egyesület, és nem utolsó sorban a szalárdi Hawks Moto Club.

Sok résztvevőre számítanak

Utóbbi alapító elnöke, Kindle Walter kérdésünkre elmondta, a felvonulás mottója, hogy vigyázzunk egymásra a forgalomban, és ez el is mondja, mi a céljuk vele: felhívni a figyelmet egymás óvására. Pontosan nem lehet tudni, mennyi „nagymotoros” vesz részt az akcióban, ez függ majd az időjárástól is, de 300 és 1000 közötti résztvevőre számítanak, az előzetes jelentkezők száma már túl van a kétszázon. Az időzítés sem véletlen, a motos szezon kezdetére tették, és az autósok figyelmébe ajánlják, hogy „a nagymotorosok nem azonosak a robogósokkal, az úgynevezett motoros balesetek 8o%-ban nem a motoros a vétkes” – tette hozzá Kindle Walter.

Bemutató Váradon is

A vonulókat rendőrök, mentők, tűzoltók, szervíz- és vontatókocsik fogják kísérni. Előre megállpaított helyszíneken pedig bemutatókat tartanak a biztonságos közlekedésről, roncsokkal pedig a lehetséges következményeket demonstrálják. A szalárdi klub elnöke hozzáfűzte, hogy Nagyváradon a Kossuth (Independentei) utcai parkolót foglalták le a megyénkbeli bemutatóra, mely a felvonulás utolsó helyszíne lesz április 25-én.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!